SKRIVET: 2011-06-21, kl 21:53:24 | PUBLICERAT I: Emelie's

Förklaring följer!

Okej nu är det så här, jag vet att jag inte har bloggat.. Men har liksom inte spenderat tid till att sitta vid datorn hela dagarna. Men tänkte dra igenom det som hänt på senaste tiden.
Jag slutade senast med att jag var skit nervös inför KM-Dressyr, det är avklarat fick samma häst som i KM-Hoppning vilket var Daisy (Skumt eftersom att dem lottade :O). Och även samma placering, vilket blev en andra placering :D Jag fick 67,00%


Så såg det ut på framridningen.. Det är inte världens bästa sits, händerna är vinklade neråt. Men jag kom med i dressyr laget på ponny i år så ska hela nästa år få en intensiv träning i dressyr en gång i månaden

Sedan har jag ju inte berättat om hopplektionen som jag red i lördagens 10:10 grupp eller i fredags gruppen :O

Fredagen den 10/6: Jag hade Snow och hon var jätte duktig, hoppade allt och hade bra självförtroende. Var nått konstigt hopp då vi koma för nära men annars var det "normalt". Jag hade en jätte bra känsla inför lördags lektionen och eftersom att det inte var någon som red henne efter mig på fredagen och innan mig på lördagen så trodde jag att det skulle gå jätte bra.


Så såg det ut då.

Lördagen den 11/6: Kom till stallet och gjorde iordning hästen, vi skulle göra i stort sätt det som vi gjorde på fredagen men vi skulle även köra lite omhoppning. Stiglädrena var i min längd redan så jag behövde inte fixa något speciellt. Vi red fram och hon lyssnade bra, vi hoppade en bana. Första gången gick bra men andra gången så stannade hon på första hindret O.o.. Flera gånger även om jag drev skit mycket.. :/ Men tillslut hoppade hon, efter det höll hon på jätte mycket. Hoppade skit stort, och i omhoppningen .... Kan lägga ut en bild, som man säger en bild säger mer än 1000 ord..


....................................

Sen har jag ju gått ur grundskolan.. Hela min fina klass kommer jag inte se igen :( Jag har ridit min sista ridlektion för den här terminen och min sista ridlektion med Josefin på, jag vet inte hur länge.. Hon åkte ner till Göteborg idag och sedan ska dem dra direkt till Chile. Jag kommer alltså inte att få se henne igen, jag höll faktiskt på att börja gråta när hon åkte hem i lördags.. :(:( Men jag har värsta planen för henne ;D ;D

Cred till den som årkade läsa allt :P
Peace out /E'

SKRIVET: 2011-06-14, kl 14:35:55 | PUBLICERAT I: Hedda's

Jag tar en paus!

Nu är det så att jag tar en paus på kanske någon vecka.. känner mig inte taggad alls på attg blogga och då blir det bara dåliga inlägg.. så Hejdå för ett tag!

SKRIVET: 2011-06-14, kl 14:34:09 | PUBLICERAT I: Hedda's

Skoolavslutning!

I  morgon är det skolavslutning! :D
Och efter det blir det ridning på Annie. Då blir det ett ordentligt dressyrpass med snodden på!

SKRIVET: 2011-06-12, kl 19:01:09 | PUBLICERAT I: Hedda's

Hoppning 11/6-11

Hade skrållan. En sjukt fin ponni och hon skötte sig super. Vi hoppade först en grundomgång och sen en omhoppning!
Super kul, det var längesen vi tränade på det.
Drog bak mina vader så jag kom inge bra i sprången..
Men i sista omhoppningsrundan så fick jag fram benen och allt blev mkt bättre!
För er som undrar, ja jag rider i jodpursh och rosa ridstrumpor ;)

SKRIVET: 2011-06-12, kl 12:32:06 | PUBLICERAT I: Hedda's

Påväg till Forsen!

Nu sitter jag på buss påväg till stallet. Ska rda ut med Nell ;) om vädret fortfarande är bra så ska vi bada med hästarna. Men vi vet inte eftersom det blåser en del... Ska bli mysigt iaf!

SKRIVET: 2011-06-11, kl 08:04:00 | PUBLICERAT I: Hedda's

BILDBOMB!

Där är några bilder, sparar några till senare ;)
Jag sitter på den vita ponny picco som ni kanske förstår!

SKRIVET: 2011-06-10, kl 20:49:55 | PUBLICERAT I: Hedda's

Bamse- Lägesrapport

Bamse åkte in till kliniken igår.
Det blev både posetivt och negativt..
Han är bättre i benen och ska nu börja tömköras, men han reagerade när vetrinären tryckte honom i nacken, han reagerade ganska mkt också.
Blir han inte bättre nu av att tömköras så ska han in för en mer nogrann koll med ultraljud, röntgen osv..
Känner mig lite deppig, eller jag vill tänka posetivt men det har gått 8 veckor hittills.. :(
Något posetivt är iaf att han ska ut på bete vilket kanske gör honom frisk, kan man ju hoppas iaf :)

SKRIVET: 2011-06-10, kl 19:04:16 | PUBLICERAT I: Hedda's

Uteritt på Bo-J

Som ni ser så red jag ut på Bo-j. En frieser blandning på 170 (?) cm. Haha jag kände mig riktigt liten..
Men han var så grymt snäll, lite seg men jag hade verkligen super kul!
Är väldigt stolt över att vi reecade i galopp och hoppade både lite terräng hinder och några stockar.
Jag var liv rädd.. ;)
Hittade ingen bild hehe

Ett smak prov från spexet på hästensdag!

SKRIVET: 2011-06-09, kl 21:20:44 | PUBLICERAT I: Hedda's

Dagens ridpass x4

Hejsan, nu är det så att jag ridit 4 gånger på 2 dagar snacka om mkt ;)
Ridpass 1: Hopp träning på Baily.
Jag fick träna med ridlärarna. Vi hoppade mkt relaterad osv.
Här kommer banan!
Som ni ser är det lite krongligt men jag ska försöka förklara. Först in på studsen och dom låg som högst på ca 70 cm. Haha jag som inte hoppat stuts på minst ett halvår tyckte det var väääldigt roligt ;)
Sen in på det franska som var 2 bommar först och sen ett räcke. Super kul. Efter det en volt runt bommen nere i härnet där man skulle göra som en omhoppningssväng. Efter det in på oxern som låg på 80-90 kanske och sen ner på bommen i hörnet och göra en omhoppningssväng. En grymt bra träning, det var länge sen jag lärde mig så mkt! Hoppade med ridlärarana för en tränare som heter Karin, jag kan säga redan nu att henne skulle jag vela träna för ofta!
Ponnyn var läskigt fin, hoppade allt vart aldrig loj eller ngt. Super härlig! En sånn ponny jag skulle vela köpa faktiskt ;)
Här är snyggingen!

Ridpass 2: Dressyr träning på Conny. En grymt fin B-ponny som har litet huvud med smala ben,han ser ut som en typisk Welsh ponny. Tränade på Halter och att få hästarna mjuka. Conny som i vanliga fall bara springer blev riktigt fin! Gick super stadigt i både traven och skritten men i början så drog han bara upp huvudet när han skulle börja jobba och sen blev han lite loj när han väl gick stadigt och fint. Släppte dessvärre allt i galoppen men eftersom jag knappt ridit honom innan så är jag super nöjd!
Ridpass 3: Då red jag Annie konditions tränade lite, hoppade lite bommar på ute volten men jag red inte så hårt utan lekte mest ;)
Ridpass 4: Hoppträning på Santa en B-ponny på 126 cm.
Hoppade först en serie med studs- ett galoppsprång- ett galoppsprång- studs.
SToppade på tredje hindret i serien först gången. Vi kom in fel och jag red inte. Sen sänkte Botti och då hoppade han utan problem men han kom aldrig riktigt bra in på serien.
Efter det var det som ett dogleg med en volt i mitten och då var bommen på stora sockerbitar.
Hoppade som högst 70 med henne men jag tyckte det räckte eftersom jag aldrig kände mig säker.
Hon varsvår för hon var pigg stark och stel.
En jäkligt bra övning men ganska svårt om man ska rida snyggt vilket dom i den gruppen inte gjorde eller det var nog mest vägarna jag tänkte på - haha.
Det var alla ridpass ;)

SKRIVET: 2011-06-09, kl 15:03:31 | PUBLICERAT I: Emelie's

I Learn To Live Half Alive

På söndag äre KM-Dressyr som gäller! :O Fattar inte riktigt hur jag ska komma ihåg LB:2 programet, sjukt långt asså :/ Men det ska nog gå bäst, bara jag får Snow ;D Det är tur att min lördags grupp har kafeterian då så att Hedda kanska kan fota lite? :D



Varit ledig från skolan idag, då vi bara har 2 riktiga lektioner på torsdagar med samma lärare och hon var upptagen hela dagen med talangjakten som är imorrn. Så vart hemma hela dan, sedan är man ledig imorrn då man ska på utspring en tjej i släkten tar studenten och sedan på motagningen på kvällen.
Mellan utspringet och motagningen så ska man hinna med att hoppa bästaste ^^ Henne ska man hoppa på lördag moorgon också och jag hoppas verkligen att Josefin hänkar och fotar lite så vi kan få några nya foton här ;D


Ovisad bild från lokaltävlingen © Josefin

Peace out!/E'

SKRIVET: 2011-06-09, kl 07:12:06 | PUBLICERAT I: Hedda's

Nu håller vi alla tummar!

Snart om någon timme ska Bamse till kliniken. Är han frisk får han börja ridas igång, är han inte det får han en tredje behandling... Så nu håller vi alla tummar som finns <3 i eftermiddag blir det 4 inlägg från gårdagarnas ridpass ;) puss H

SKRIVET: 2011-06-07, kl 19:02:42 | PUBLICERAT I: Hedda's

På väg till Annie!

Nu sitter jag på tunnelbanan påväg till Annie. Jag är helt slut, men grymt lycklig. Idag har jag mockat, fodrat, sopat, fixat täcke osv. Sen till det roliga.. Jag fick först hoppträna Baily med ridlärarna för karin. Sen fick jag dressur träna på Conny, så sjuuukt fin ponny. Skriver utförligt om det ikväll eller i morgon. Tänkte bara så ni vet att jag lever puss H!

SKRIVET: 2011-06-06, kl 21:14:19 | PUBLICERAT I: Emelie's

Hela helgen!

Förlåt för att jag inte har skrivit dem senate dagarna, men jag har faktiskt varit förkyld även om jag har ridit men så jag har försökt sova så mycket som möjligt ^^

Lördagen: Åkte extra tidigt till stallet då jag skulle rida i 10.10 gruppen på Snow. Hade ju ridit henne i fredags också och gjort samma övning så jag visste ungefär var jag skulle trycka (trodde jag -.-). Det gick skit! Hon fattade nästan alltid fel galopp i högervarvet, och hon bara stretade emot. Skit pass, men Josefin fota så det kommer bilder. Sedan var jag med och fotade min vanliga grupp ^^

Söndag: KM-Hoppning! Kom till stallet och såg att jag skulle sitta på Daisy, en helt okej häst men hon har en tändens att bli lite lång ibland. Jag startade som nr. 3! Jag startar aldrig annars så tidigt :O Men allafall, på framridningen så gjorde jag mycket tempoväxlingar och tänkte på att hålla henne över tygeln. Fram hoppning gick inte så bra, det kändes inte riktigt som hon svarade på skänkeln. När jag kom in på banan så fick jag hoppa fram på hinder nr. 1. Det språnget blev helt fel, hon hoppade av stort och jag hamnade efter i språnget. Sedan fick jag start signal, jag red mot första hindret och verkligen red henne fram mot hindret och lät henne inte springa. Då gick det bättre, fick ett helt okej språng :) Hela banan kändes okej, men jag var tvungen att driva mycket så jag var helt slut efter x] Men fick rida omhoppning, den gick bra skulle kanske gasat på lite mer men men. Slutade allafall som 2 :a så jag är nöjd :) Taggar till nästa vecka, KM-Dressyr!


Jag och Daisy, foto by Caroline!

Måndag: Nationaldag/Hästensdag fick leda på ponnyridningen fick ta finaste Dingo :D Han är så underbar, när man är ute och går och han har dem små barnen på ryggen så drar han inte alls. Men så fort man kommer tillbaka och dem hoppar av, jädrans vilken dragkamp det blev. Han drog mot gräset slängde med huvudet när jag skulle öppna/knäppa nosgrimman -.- Så klart fotar Claudia mig mitt i allt det där så får se om det blev någon charmig bild kanske ;P sedan vare spex och sen hem o sova ;P

Peace out!/E'

SKRIVET: 2011-06-06, kl 18:08:47 | PUBLICERAT I: Hedda's

Hästensdag!

Idag var det hästensdag i stallet och som ni kanske vet så hade Uss spex som jag var med på.
Vi hade Dressyr-ponnyryttare vs Hopp- ponnyryttare!
Jag var då självklart ponny- hoppryttare.
Jag hade Picco en söt ponny som är väldigt svårriden..
Han liksom hänger sig i bettet. Många ungar säger att han är lätt för att han hoppar allt men eftersom han knappt går att få stopp på och dessutom är väldigt stark och hård så blir det lite jobbigt.
Men iaf på framridningen skötte han sig grymt kunde länga och korta, minska och höka you know. Så där som man vill ha en ponny- reglerbar!
När vi sen kom in på banan skulle vi rida gale'T som en riktig B-ponny ryttare.
Men han lyssnade fortfarande men han gick endå att få stopp på.
Måste säga att han älskar uppmärksamhet på banan- lite gulligt!
Hoppade fram och han skötte sig. Red banan han skötte sig galant. Red ärevarv och han var underbar!
Kändes härligt att kunna få stopp på hästen haha. Låter sjukt men fråga dom som var med på träningen- seriöst jag tror många hade velat se det för då var man lycklig att man hade väggar i ridhuset, ett riktigt bra hjälpmedel.
När hästen varken lyssnar på pelham eller martingal..
Men jag är nöjd, bilder och video kommer även från tävling så det är bara att vänta lite ;)
I morgon så är det prao på Sthlms Ridhus så då blir det dålig uppdatering.. BUHU
CHIKO!

SKRIVET: 2011-06-06, kl 07:46:44 | PUBLICERAT I: Hedda's

Heeeela helgen!

Tjena bloggen förlåt för ingen uppdatering men mms funktionen har slutat fungera och jag har inte haft någon tillgång till internet.

Fredag: Jag var i stallet halv 9 och då hade vi genrep för spexet kändes som allt satt ordentligt, men shiit va varmt det var.. HAHA jag och sofia var verkligen heeelt blöta!
Lördag: Ridlektion och vi hade cavaletti och då hade jag, Fanny och Sanne jockey läder! Haha ni hörde rätt, jag kan säga att efter den lektionen så underskattar man inte jockeys.
Benen skakade när vi skulle hoppa av och jag höll på att rammla ihop..
Men det var sjukt kul iaf. Efter det så sov jag,Fanny och Sanne på hennes balkong. Hihihi lit4e konstigt men kul iaf :)
Måste nu tillägga att jag aldrig haft en sånn här träningsvärk :S


Ingnorera ansiktet

Såå här korta läder hade vi!

Söndag: Km hoppning. De lottade ut hästar och jag fick Chiko en ponny som jag aldrig hoppat förut.
Han kändes riktigt fin på framridningen ni vet han minskar om man vill och ökar om man vill som man vill att han ska vara.
Inne på banan så kom vi estortsätt fel på måånga hinder eller man fick inget riktigt WoW hopp om ni förstår.
På om hoppningen skötte han sig bra, men jag slarvade mkt. Balanserade inte upp hon tillräckligt. Visste inte riktigt vilket väg ni vet så fel som gör att man förlorar..
Kom 5:a av 12 personer inte helt nöjd men men!
Måste faktiskt säga att det är stoor skillnad på min ridning om man kollar på filmer och bilder nu! Känner mig lite stolt jag har börjat rida bättre känns så skönt eftersom jag knappt varit nöjd med min ridning på 3 månader..





SKRIVET: 2011-06-05, kl 22:22:06 | PUBLICERAT I: Ponyduon

Smakprov från km. Har inte haft någon data...

251678_221165844 (MMS)

Smakprov från km. Har inte haft någon data i helgen så i morn kommer det ett gigantiskt inlägg med bilder och text :D puss H

SKRIVET: 2011-06-03, kl 23:15:54 | PUBLICERAT I: Emelie's

Ridning

Idag var det ju ridning för Maria, fick Snow vet inte om jag vart så förvånad då det är hoppning nästa vecka :P Som markarbete då så hade vi två bommar i ett hörn som en lydnadsövning mera. Vi skulle träna på att hålla den väg vi planerat i hörnen. Alltså komma in på ett ställe på första bommen och komma ut på "samma" ställe på den andra. Det gick väll bra, men som maria också sa sen i slutet blev hon lite för lydig i början och gick jätte bra men hade ingen riktig bjudning framåt. Och sen när vi övergick till galopp så blev det lite samma sak i början, hon kam antingen för nära eller för långt bort så bommen hamnade mellan frambenen. Då så ställde jag mig upp istället för att se om hon kanske kom fram lite. Och det gjorde hon, men det jobbiga va att efter bommarna så var det nästan direkt avbrott till trav. Och när hon fick mer bjudning framåt och jag stod upp så vart det lite jobbigt. Hon sprang iväg lite ^^
Men vi tar nya tag imorrn då det blir ett till pass på henne fast då i 10.10 gruppen :) Josefin ska fota så det kommer väll upp några bilder senare kanske :D


Jag och Snow sista hoppträningen tror jag x]

Peace out!/E

SKRIVET: 2011-06-03, kl 14:44:42 | PUBLICERAT I: Hedda's

Känna sig hemma!

Igår så red jag Annie till forsen och även nga varv runt hoppvolten. Hon skötte sig grymt men hon var vääääldigt stel dessvärre men eftersom hon knappt blivit riden på 3 månader för att hon kastat av alla som provridit så är det inte så konstigt.
Hoppade upp och hon var faktiskt pigg(?) shiit haha kändes lite ovant men hon gick på , ställde igenom henne men jag blir lätt så pillig i handen när jag rider henne. Eller det känns knappt som om hon har någon ytter sida... Då känns det bara som om man sitter och drar. Så från och med nu så blir det snodden på vid varje dressyr pass eftersom vi får "börja" om lite granna.
Men att få sitta på hennes rygg igen, vilket känsla det känns som man har. Som vi aldrig lämnat varandra hehe.
Man vet liksom vilka knappar man ska trycka på.

Sen kollade jag när Alice R hoppade en liten hopptävling på forsen. Sen kom Nell hem från träningen så då stannade jag typ i 3 timmar och pratade och fixade allt med henne.
Känns väldigt underbart roligt att vara där.

Efter det väntade Bamse i alby. Eftersom han går på bete behöver han knappt något hö utan bara lite lussern, B-vitamin och pullver för pälsen. Mocka behöver man knappt heller
30 min promenad väntade och han skötte sig jätte bra. Var varken stissig eller tittig men han kanske var trött pga. värmen? jag var det iaf ;)
Duktiga killen har börjat sköta sig så bra, och hoppas verkligen att han blir bra nu!
Saknar att sitta på hans rygg.. :(

SKRIVET: 2011-06-02, kl 19:19:22 | PUBLICERAT I: Emelie's

Blåbärshoppning

Har ju som sagt stått i kafeterian i dag för det var blåbärshoppning. Stod med 3 andra tjejer från min ridgrupp, och vi undrade alla vart alla andra från gruppen tagit vägen! Men det var chill, vi fick äta upp det som man inte kunde frysa in en gång till x] Sedan har jag försökt ligga ute och sola, men dem där jävla myrorna bara kryper på mig hela tin! GGAAAHHH, jag hatar myror! Sen vart det att dra med mamma till Maxi då hon inte får bära tunga saker nu.. Och min fot som jag inte har kunnat använda så mycket den här veckan efter min fina ramling i trappan, har svullnat upp lite och jag kan inte "vrida" på den typ :( Imorrn blire på dagen att kolla moppe :D sen på kvällen äre ridning; markarbete :D :D


Bry er inte om min skänkel tack! © By Josefin <3

Peace out!/E

SKRIVET: 2011-06-02, kl 08:41:50 | PUBLICERAT I: Hedda's

SnackA om stort hinder!

Det var minst lika brett som högt haha vi fick klättra upp för det för det var typ 120 från marken upp..

SKRIVET: 2011-06-02, kl 08:34:20 | PUBLICERAT I: Hedda's

Lyckodag!

Japp ni hörde rätt :) om 2 tim och 19 min går min buss till Gudö där jag ska möta upp Christina för att sedan rida Annie till forsen!
Snacka om lycka, Solen skiner dessutom vilket inte gör dagen sämmre.
Dessutom ska jag till Bamse efteråt, han ska promeneras i 30 min så det blir en mysig promenix i soolen!
Juste finns det någon snäll människa som läser bloggen som har en rosa/blå(baby) huva och benskydd?


Detta var lääääängesen, men man ser lyckan så tydligt. Haha minen kan man dessutom bara skratta åt ;)

SKRIVET: 2011-06-01, kl 20:38:01 | PUBLICERAT I: Hedda's

3 dagar på sthlms ridhus och jag är redan döööd..

HAHA är så sjukt trött just nu, men har haft det grymt kul med Alice på Sthlms ridhus och jag tänkte sammanfatta dagarna lite fort, men först tänkte jag förklara själva byggnaden och hur det fungerar där!
Sthlms ridhus finns i samma bygnad som östermalms ridhus och tillsammans blir dom sthlmsfältrittklubb, förstår ni?
Alltså 2 ridskolor, 1 klubb. Ganska konstigt men de har ett varsit ridhus men rider ofta på K1 ridbanor nu på sommaren! K1 är där man utbildar och har hästar som man ska ha i t.ex polisen och militären.
Allt detta ligger på Ryttarstadion en underbar byggnad med 4 grymt stora ridbanor, fint hindermaterial, en grymt stor terräng bana där hindrerna är typ lika stora som mig :O och en massa annat, kan även säga att "häst VM" har hållts där. Så då inser ni att det är en fin anläggning. Dessvärre måste jag säga att stallen inte är så fina, ganska slitna, det finns bara 3 små hagar vilket gör att hästarna bara får vara ute max 1 timme om dagen, enligt mig är detta sjukt och för mig är det en självklarhet att hästen ska få vara ute! Håller ni inte med..
Något annat som är ett promblem där är att hästarnas "fönster" på boxen är öppen så när man leder hästarna anfaller dom varandra eftersom de inte har ngn rangordning.
Men ett ganska mysigt stall endå!
En del av den gigantiska gräsbanan där det finns en massa fina terräng hinder ;) sen ser ni det stora gröna huset bakom det är k1

Några av de få hagarna!


Måndag: Vi kom och fick fixa stallen lite, putsa, tvätta lite vatten koppar.
Sen efter lunchen så fick vi hjälpa eleverna lite, borsta lite hästar, en ganska chill dag!
Tisdag: En slitig dag vi fick totalt soppa 9 stallgångar.. Mocka, Fodra, pyssla ja ni vet stall jobb.
Det som var grymt var det att vi hade 2 timmars lunch rast och då var det hoppträning
En bild från hoppträning det var 2 stor hästar och 1 ponny och höjderna var väl från 50 cm- 110 kanske, men jag måste säga att ponnyn hoppade himmla underbart.. Dessvärre är det mobil kvalitet :(
En liten film från när mest Botti tränar på sin grymt fina unghäst Dollar!
Onsdag: Idag ahr vi smörjt mer fast sadlar sen så har vi borstat fina Conny, han liknar min gamla skötponny Comet på pricken, eller han har en likadan bläs och han krubbiter, är lite surig men endå gossig, den fina lilla ponnyn! Har ridit honom när jag praoade där sist och han var så fiiin!
Förstår ni att jag har varit tröött ? :)

SKRIVET: 2011-06-01, kl 20:26:22 | PUBLICERAT I: Emelie's

Frånvarande..

Jag vet att jag ahr varit lite frånvarande, men har haft sjukt mycket i skolan på siståne.. :( Men nu sätts betygen på tisdag och jag vet att jag höjer mig i 5 ämnen :O Sjukt ^^ Den här helgen kommer det bli mycket hästar, imorrn ska man stå i cafeterian för det är blåbärshoppning, på fredag är det ridning, lördag ridning och söndag KM-hoppning :D

Så det kommer förhoppningsvis mycket upptadering från min sida. Sen ska jag kolla med Hedda om hon behöver en fotograf eller nått kanske? ;P <3

Slänger in något till inlägg ikväll! :)


Bild från nya kameran ^^' © Emelie Bengtsson

Peace out!/E'